Z nami zdobądź dobry zawód!
KURSY GASTRONOMICZNE
KURS CUKIERNICZY: MONOPORCJE_ TARTY I PTYSIE
Celem kursu jest podniesienie kwalifikacji osób, które są zawodowcami (wykonują zawód cukiernika) lub pasjonatami nowoczesnej sztuki cukiernictwa.
NA SZKOLENIU WYKONASZ:
- Ptyś - craquelin/mus chałwowy/żurawina/glazura
- Profiterolki- krem waniliowy
- Ptyś odwrócony- craquelin/namelaka/kwaśna śmietana/truskawki
- Ptyś- craquelin/ wanilia/prażona pistacja/malina/
- Tarta -gruszka/migdałowy frangipane/wanilia/orzech
- Tarta- orange curd/beza włoska
- Tarta- tonka/karmel/jeżyna/karmelizowany orzech
- Tarta-krem waniliowy/chrupka z malin/ owoce
Kurs poprowadzą: Szymon Chodoła (właściciel cukierni Pastorella) i Magdalena Zalewska gotowi podzielić się z kursantami swoimi zdolnościami oraz bogatym doświadczeniem
- Kurs zakończony jest egzaminem wewnętrznym oraz wydaniem zaświadczenia.
Zaświadczenie wydawane jest na podstawie § 23 ust.4 Rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 6 października 2023 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz.U. z 2023 r. poz. 2175). - Uczestnicy otrzymają receptury wypieków, których będą uczyć się na kursie
- Posiadamy własny parking dostępny dla uczestników na czas trwania kursu
- Dla uczestników przewidziany jest obiad oraz przerwy kawowe
Czas trwania: 16 godz. dydaktycznych
Koszt: 1600 zł
!!!UWAGA!!!
Za każdą dopisaną osobę, która weźmie udział w kursie zniżka – 50 zł